maandag 10 augustus 2009

10 augustus

Vandaag worden we wakker in Port Alberni. Het is een troosteloze dag en we besluiten de ontbijten bij Subway. Je kan het daar ook eten maar wij parkeerde onze RV op een soort promenade langs een lokaal park.
Volgens de borden konden er beren verschijnen aan de overkant van de rivier.We hadden gisteravond al aan Twan beloofd om 's morgens vroeg daar te gaan kijken maar helaas het was wat later geworden.
Twan was hier met zijn slaperige kop zeer boos over: "We zouden toch vroeg beren gaan spotten" klonk het dan ook in de camper.Maar terwijl we onze luxe broodjes zaten te eten kwam er toch een beer aan de overkant.
Volgens mij zijn dit toch de beste vissers. De beer ging op zijn gat in het water zitten, wachte even en had toen al snel een vrij grote vis in zijn bek. Wat was dat eenvoudig zeg, ik had gisteren nog $20 betaald voor een vrij klein stukje vis en deze beer had binnen 4 minuten al een joekel van een vis.

We besluiten verder te rijden verder naar de kust naar een natuurpark, de Pacific Rim.Bij de lokale VVV natuurlijk weer eerst de noodzakelijke informatie opgehaald en ondertussen bleef het regenen.
Met goede moed hebben we in Uclelet een kleine wandeling door een tropisch bos, tegen een strand aan, gemaakt. Hier konden we ook langs de kust nog een klein stukje klimmen over de rotsen. Mijn regenjas was toen niet alleen nat van buiten maar ook van binnen.
De stadjes Uclelet en Tofino waren niet wat we hadden verwacht en we vonden een Jet campground halverwege. Een golf campground, niet helemaal Jet dus. De jongens hebben nog midget golf geprobeerd maar die was dicht vanwege de regen.
In Tofino nog in de supermarkt een kant en klare maaltijd opgehaald en deze bijna voor de supermakt in de camper opgegeten. We hadden immers geen stroom en konden de magnetron dus niet gebruiken.

Morgen moet het mooier weer worden, dan kunnen we op het super lange strand gaan liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten