vrijdag 7 augustus 2009

Inside passage: dagje varen naar Vancouver Island

Na een dag varen staan we in Port Hardy op Vancouver Island. Raar gevoel, we zijn op de terug reis maar hebben nog een week.

We stonden afgelopen nacht op een redelijke campground. We moesten al om 05:30 aanwezig zijn, hierdoor stond de wekker om 04:00 uur. Dat doet bijna pijn op vakantie. Ook omdat de buren na een avondje doordrinken toen pas gingen slapen.
De kids bleven in bed liggen tijdens de rit naar de boot. Twan vond het heel spannend en heeft dus tijdens de rit geen meter geslapen. Tijdens het wachten konden ze echter nog wel lekker verder slapen.

De 15 uur lange bootereis reis zelf was niet heel bijzonder. In het begin vrij mistig wat mooie beelden geeft maar na 3 uur mist wordt dit wel een stuk minder.



Af en toe waaide het een beetje wat vooral bij het avondeten wel grappig was.

Wel heel relaxed om zo 900 km af te zakken naar het zuiden.We hadden gelukkig een eigen kabine waardoor we overdag zo nu en dan konden bijslapen.

We hebben 2 maal een walvis en bold eagles gezien, op vrij grote afstand. Maar gelukkig kunnen we thuis goed inzoomen op onze 12 Mb foto's zodat we dit nog eens beter kunnen bekijken :-).






's Avonds nog lekker gegeten aan boord. Chris vond de garnalen zo lekker dat hij dit als voorgerecht, hoofdgerecht en als toetje heeft genomen. Twan heeft zijn eerste echte cocktail op.

De campground waar we staan was gereserveerd en dat was maar goed ook. Er stond dus een kleine file voor de campground en hij was dan ook vol. Lijkt me niet prettig om nog midden in de nacht een campground te vinden.
Maar wij staan en gaan morgen wel kijken hoe we staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten