zondag 2 augustus 2009

de icefields

Vandaag reden we rond half 10 van de Wilcox campground richting de Columbia Icefield voor een Glacier Experience.
Binnen 10 minuten waren we er, een beetje per ongeluk, de campground was dichterbij dan we dachten, mooi meevallertje dus.


Onze minivan geparkeerd (geloof me hij is niet groot) kaartjes gekocht en wat bleek we konden mee met de rit van 10.00u, gelijk doorlopen dus!


De Gletsjer is een bijzondere ervaring, hij is erg indrukwekkend en krimpt toch 10 meter per jaar. Het stuk wat voor ons veilig was om te lopen was 300 meter dik, echt bizar.
Het moet goed geld opbrengen want er rijden 24 ijsvoertuigen van 1 mln per stuk en de banden (6 per voertuig) kosten 5000 euro per stuk.


Daarna naar 2 watervallen (Subwata en Athabaska) waarbij we ook nog 4 km gewandeld hebben. Wat een kracht zeg dat stromende water.
Alle campgrounds rondom Jasper zijn vol. We staan nu dus op een soort open veld met niets.
We moesten nu ook voor het eerst met spoed het afvalwater lozen want alles zat vol. Dit kon gelukkig in Jasper zelf op een industrie terrein waar we ook gelijk weer vers water konden aanvullen, zodat we vanavond toch nog even allemaal een doesje kunnen pakken. Wel zo lekker want de temperatuur is nog steeds lekker warm.
Onderweg weer het een en ander aan wildlife gezien, voor het eerst een Elk met gigantische horens (oh nee sorry een gewei) en hij stond weer gewoon te grazen langs...inderdaad de snelweg. Even gestopt dus en een paar keer op de foto gezet, Daarna hebben we er nog een paar gezien ook een setje met twee jongen (helaas geen foto).
Het is nu 22.00u de kids liggen net in bed en het begint hier hevig te waaien en te onweren, wel lekker koelt het lekker af en kunnen we goed slapen.
Morgen willen we weer bijtijds ons bed uit, want we zijn er ondertussen wel achter dat je bij de dingen die de moeite waard zijn vroeg moet zijn wil je niet struikelen over de andere toeristen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten