maandag 3 augustus 2009

Jasper - maligne lake - Mt Robson

Na een nacht met enorm veel regen en onweer werden we vroeg wakker voor de reis naar Maligne Lake. Volgens de boeken MOESTEN we daar wel wildlife spotten, dus om 08.15 reden we we de campground af (lekker vroeg he).
Je raadt het al: wel de waarschuwingsborden maar niet de echte beesten.


Enkel een paar verdwaalde Big Horn Sheeps die op de weg liepen als een soort Bert en Ernie spektakel, verder niets. Maar in plaats van alleen de kont op de foto waren ze zo vriendelijk om een zware verkeersopstopping te veroorzaken waardoor we uit de auto konden stappen en een paar mooie kiekjes konden maken.


Onderweg naar het Maligne Lake hadden we een bord met watchtower gezien en aangezien we het bij het meer al snel gezien hadden besloten we daar maar naar toe te gaan in de hoop toch een keer een MOOSE te spotten.
Daar aangekomen kwam er net een Canadees terug
van de route die we wilde lopen en hij wist ons te vertellen dat het erg nat was na de regen van gisteren (wat we maar al te graag geloofde aangezien hij nat was tot aan zijn knieen) en dat het een hike van zo'n 17 km was (of we dat in een dag gingen doen, hij had overnacht)? Nou dat gingen we dus helemaal niet doen!!! Dan maar weer naar het informatiecentre om te zien wat er verder nog te doen was.
Al met al hebben we een hoop rondgereden, niet gedaan wat we wilden gaan doen (was te ver weg), wel lekker en goedkoop gegeten, verder geen wildlife gezien behalve een dooie veldmuis, boodschappen gedaan in een stoffig stadje en toen maar naar de campground voor een rustig middagje luieren.
Morgen vroeg op voor een lange rit naar Prince George, maar daarover morgen meer.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten