zaterdag 1 augustus 2009

zaterdag, Golden - Emerald Lake- jasper park




Vandaag de wekker gezet om vroeg, voor de drukte uit te vertrekken. Dat is gelukt. De eerste bestemming was the natural bridge. Wat een geweld aan water is dat zeg. De hele rivier van 20 meter breed wordt door een spleet geperst van ongeveer 2 meter breed. We waren ongeveer de eerste dus konden op ons gemak foto's maken.


Daarna naar Emerald lake, een schitterend meertje met een omtrek van 8 km.
Hier hebben we canoes gehuurd. Claudia en Max konden al na een half uur zonder te zigzaggen en te schelden een beetje rechtdoor varen en vaard maken.


Toen naar the spiral tunnels, we stonden op de juiste plek, zagen een gat in de berg en een trein. Toch zagen we niet wat we moesten zien vanwege de bomen. Er was nog een 2e mogelijkheid maar deze stond al helemaal vol. Waardeloos die toeristen met voorkennis..

Op dezelfde weg zouden we naar de takatakawtakakouw (of zoiets) watervallen gaan. We zagen al een bord verboden voor campers, maar daar stoppen we niet voor we zijn tenslotte een mini van. Een vriendelijke toerist op de terugweg naar beneden (die dus ook niet gestopt was bij het bord) bevestigde helaas dat de campers te breed zijn om bij de takatakawtakakouw falls te komen. Wel balen want het schijnen een van de hoogste watervallen van Canada te zijn.

's Avonds weer een Jet camping gevonden net in Jasper park. Hier zijn we eindelijk weer aan het fikkie steken en bbknoeien. We hadden een hele handige mand voor op het vuur. Helaas is deze 2 maal opengeklapt (met het schudden) waardoor de kipvleugels stuk voor stuk weer konden vliegen.
Hiermee hebben ze ook hun vrijheid weer gekregen want na een landing in het zand eten wij ze niet meer op.
Gelukkig hadden we nog wat worstjes en hamburgers in de vriezer zodat we niet met een lege maag naar bed hoefden.

De marsmellows smaakten ook erg goed, aan het vuur mankeerde dan ook niets.
Het was ondertussen wel koud geworden en er viel af en toe een beetje regen, maar dat geeft niet dan kunnen we weer heel goed slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten