dinsdag 28 juli 2009

in radium hot springs, nat. park


Vandaag om 07.00u de wekker gezet, want we gaan Raften op de Kicking Horse River, de naam alleen belooft al wat.
Om half 9 moesten we ons melden en een contract ondertekenen dat we overal zelf verantwoordelijk voor, we kregen nog wat instructies en rond 09.00u vertrokken we met de schoolbus richting de rivier (ongeveer een half uur rijden).
In de bus kregen we al de nodige uitleg over alle kleding die we bij aankomst zouden krijgen en hoe je die op de juiste manier aan moest doen, waar je je droge kleding kon laten etc..
Eenmaal uit de bus stonden er een aantal mensen klaar, van de een kreeg je een paar waterschoenen, van de ander een wetsuit en van weer iemand anders een soort windjack.
Je begrijpt het al, eenmaal aangekleed zag je er uit als... ja als wat eigenlijk. Je zag er gewoon niet uit. Daarna je kleren in de bus en toen nog een helm en een zwemvest halen
(ja de outfit was nog niet compleet), Nou toen zagen we er toch leuk uit allemaal, we hebben gelijk maar een family portret laten maken hahaha.
Voordat we te water gingen kregen we nog zo'n 10 minuten intructies wat je moest doen als... en toen mochten we eigenlijk vertrekken. Met z'n allen de boor het water ingetild, een plekje gezocht en varen maar. Twan zat helemaal voorin en vond alles best wel spannend, maar hij heeft er wel van genoten. Hij kwam dan ook aardig nat de boot uit, omdat hij toch nog wel wat water over hem heen had gekregen.
Rond enen aangelegd voor een lekkere BBQ, iedereen die zich had opgegeven voor de Family raft kon zich omkleden, (zo ook Twan en ik) de rest ging nog een stukje verder de rivier af in een wat wildere setting.
Alle drie de mannen waren kledder nat en ze hebben zelf nog vastgezeten op een rots terwijl de boot langzaam vol liep, maar vooral dikke pret.
Rond half 3 kwamen de mannen weer aan bij de camper, moe maar voldaan. Twan had ondertussen lekker Dolfje Weerwolfje ligggen luisteren en ik ben gewoon in slaap gevallen.
Nog even de CD met foto's ophalen en toen vertrokken naar Radium Hotsprings, weer eerst het info center in en toen op zoek naar een campground, we hadden er een gezien in het Kootenay National Park en ja hoor er was nog een plaatje vrij. Andere mensen kregen hun mobile home not stabelised, dus als we even wilde gaan kijken wat wij er van vonden dan konden we daar staan. Nou wij vinden het een prima plek, we slapen vannacht gewoon wat dichte bij alkaar, want we staan inderdaad een beetje scheef. (lekker knus).
Wat alles goed maakt is als je lekker met een biertje aan je picknick tafel zit en er komt gewoon een hert met twee jongen uit het bos lopen, je weet niet wat je ziet en we vonden de eekhoorntjes al zo leuk.
's Avonds lekker vlees op de BBQ gegooid en lekker rustig aan, morgen hebben we weer de nodige dingen in de planning staan, maar daarover later meer.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal Wat staat de Camper mooi gepar-
    keerd in het Radium HotSprings Nat Park en jullie
    er allemaal er mooi voor ,Mamma Twan en Chris.
    Wat zijn die bomen allemaal zo kaarsrecht en heel
    hoog zijn het naaldbomen of ook wel andere bomen
    Die vlla's die te koop zijn daar hangt zeker wel
    een prijskaartje aan en misschien komen jullie
    nog beren tegen.Nou verder nog veel plezier en
    veel indrukken opdoen Groeten Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen