vrijdag 24 juli 2009

staan op silver sage in kamloops

Hier weer even een update van wat we zoal de afgelopen dagen gedaan hebben.
We beginnen bij Manningspark, we hebben daar heerlijk geslapen en zijn om 07.00u opgestaan om tijdens een wandeling WILDLIFE te spotten, volgen de opzichtere moest dat vroeg genoeg zijn. Dus om ff na zevenen liep de family gewapend met fototoestellen en verrekijker het bos in.
Wat een mooie omgeving, dennebomen af en toe een watertje met een brug, stukjes klimmen en weer dalen, kortom lekker wandelen. Overal waar we liepen zagen we vacht van de beren aan de takken hangen en op een gegeven moment ook een pootafdruk. We liepen dus vol verwachting stilletjes verder, na ruim anderhalf uur waren we weer terug bij de camper en behalve nog wat berenpoep en krassporen aan de boomstam en twee eekhoorntjes hebben we dus geen wildlife gezien.
We hebben heerlijk gewandeld maar waren toch een beetje teleurgesteld dat we helemaal niets hebben zien lopen, maar ach we hebben nog meer dagen. Na een lekker ontbijt zijn we opweg gegaan naar Lytton en je raad het nooit, we zaten nog geen 10 minuten in de auto en we zien gewoon een hert langs de weg en even later nog drie en nog een en nog een. Hoezo vroeg je bed uit ze lopen gewoon langs de snelweg.
Onderweg liep er ook nog een gewone koe langs de weg (wildlife???) en op een gegeven moment zat er een Bald Eagle in een boom, gelukkig konden we stoppen lang de weg en hij staat dus uitgebreid op de foto. Ze hebben hier in Canada palen staan waar de eagle zijn nest op kan bouwen (net als wij voor de ooievaars hebben), Hier hebben we er ook enkele van gezien, maar helaas nieet op foto kunnen zetten. Maar zoals je begrijpt, onze dag was weer helemaal goed.
Richting Merrit zijn we langs Hell's Gate gegaan, dit is een airteam die over de Fraser River gaat, niet spectaculair maar wel leuk. Je kunt er ook over een brug lopen naar de andere kant van de rivier (at your own risk). Er stond een flinke wind en het was er best wel fris, maar wat een gaaf hezicht om die rivier onder je door te zien en dan te bedenken dat ze vroeger vanalles verzonnen hebben om deaan de andere kant van de rivier te komen..

2 opmerkingen:

  1. Wat voor bediening??? Vertel snel.(Bert Visser)
    Groetjes mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank u voor de foto. Had je niet eerst even kunnen opruimen???!!! nu snap ik dat alles door de camper heen vliegt. hahaha

    kus,
    ;-)
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen