dinsdag 21 juli 2009

Overtocht naar Vancouver Island

He hallo allemaal, hier weer een stukje tekst van ons. De foto's willen niet lukken, we hebben af en toe internetverbinding en dan wil foto's uploaden niet echt lukken. Zodra we ergens een goede verbinding hebben voegen we ze alsnog toe. Maar genoeg daarover.

Maandagmorgen waren Twan en ik om 05.00u wakker beetje vroeg en de rest sliep nog, dus ik maar achter de laptop en Twan op zijn DS.
Rond 07.00u was de rest ook wakker geworden en hebben we op ons gemak een doessie gepakt en ontbeten en rond 08.00u reden we de campground af.

Eerst even geld pinnen, want dat gaat hard hier, toen nog even langs Canadream, want de airco was er mee op gehouden (was een zekeringetje) en toen richting de Ferrie in Tsawwassen, we hebben besloten om eerst naar Vancouver Island en Victoria te gaan.
Eerst zouden we dat over slaan, maar omdat we nu toch een paar dagen over houden vanwege de bosbranden hebben we besloten om daar toch te gaan kijken.

Nou hier hebben we geen spijt van gekregen het was zeker de moeite waard.
Tijdens de overtocht op de Ferrie (die om 11.00u vertrok) keken we onze ogen uit, we hebben expres voor de afvaart vaniut Tsawwassen gekozen omdat je dan tussen de Gulf Islands doorvaart.
Wat een schitterend gezicht is dat, veel groen, mooie huizen op nog mooiere plekjes echt fantastisch, we hebben dan ook volop genoten. (we hebben ook nog eens schitterend weer).

Nadat we van de Ferrie af kwamen zijn we eerst richting The Buchart Gardens gereden hier hadden we het een en ander over gelezen en zou schitterend zijn. Dat was het eigenlijk ook wel, maar het was een soort Keukenhof (ja hoor lach maar) dus niets voor ons. We hadden nog pech ook want het park was zo ingericht dat er geen short cut was, je moest gewoon alles bekijken.
Het is ons gelukt in een record tempo en we hebben zelfs nog een paar foto's genomen voor de thuisblijvers die het wel mooi vinden.

Na weer in de camper te zijn gestapt zijn we richting Victoria gereden, de grootste stad op het eiland. Er zou voldoende te doen en te zien zijn en in de Harbor zou je leker kunnen eten.
We hebben toen dus de nadelen van rijden in een camper ontdekt: Waar ParkeerJe Zo'n Ding???
Elke ingang van de overdekte parkeergarages kwam tot halverwege de voorruit, dat ging dus niet lukken. Iedere parkeerplaats in de buitenlucht had zulke smalle paadjes dat Redmer het niet aandurfde om daar een poging aan te wagen en hij rijdt ondertussen toch echt als een ervaren camper driver.
Dus na ruim een 45 minuten sight seeing zijn we maar weer rechtsom keer gegaan en op zoek naar een campground.

Die hadden we snel gevonden, Campground Goldstream, hier kwam het echte Canada gevoel naar boven al was dat eigenlijk op de Ferrie al begonnen. Midden in een Provincial Park, tussen de bomen, helemaal perfect (zie foto via mms).
s'Avonds zijn we nog anderhalf uur gaan wandelen, we hadden gehoord dat er een waterval in de buurt was. Na een flinke klim (die je doet beseffen dat je totaal geen conditie hebt) vonden we de waterval, oke we hadden hem wat groter verwacht, maar het was toch zeker de moeite waard.

Daarna hebben we lekker kampvuur gestookt, al zijn we ook helemaal weggerookt, maar de jongens hebben toch hun Veggie-worstje boven het vuur kunnen warmen (die dingen waren niet te vr....) maar ik had dan ook de verkeerde gekocht, ach...shit happens!!

Daarna het vuut maar uitgemaakt en allemaal lekker ons bedje in, we zullen wel weer vroeg wakker zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten