maandag 20 juli 2009

We hebben een Slagschip

We gaan het nog een keer proberen, gisteren was de verbinding zo slecht dat ik niets op het blog kreeg.

We hebben van zaterdag op zondag allemaal lekker geslapen in het hotel, wel een paar keer wakker geweest, maar we konden het rekken tot een uur of 7 (we waren dan ook echt wel moe).
Na een lekkere douche en een goed ontbijt werden we om half 10 opgehaald door een lime cab die ons naar Canadream (het camperverhuur bedrijf) heeft gebracht.

We hadden bij het boeken extra betaald zodat we de camper op zondag op konden halen, dat scheelde een dag en een heleboel drukte.

Jeetje zeg, wat zijn die dingen groot, ik heb al weer dikke pret dat Redmer hier in gaat rondrijden (zelf heeft hij daar toch nog wel enige twijfel over)hahahaha.

Nadat alles aan ons is uitgelegd en we eigenlijk weg kunnen gaan vragen we of ze toch geen grotere camper hebben (ja echt waar), wij hadden ook een ander type besproken volgen ons. Ze gaat het even navragen en tegen een geringe bijbetaling (die we overigens nog niet gedaan hebben) en een uurtje wachten krijgen we de camper mee die we ook eigenlijk wilde. Nog groter dus en hij was al zo groot!!!

De camper die we nu hebben is ongeveer 9 meter lang en heeft een slide out, wat inhoud dat als we stil staan we op een knop kunnen drukken en dan de zijkant een stuk naar buiten schuift, waardoor we binnen meer (woon)ruimte hebbben.

Iedereen is helemaal in zijn nopjes en als de camper helemaal is nagelopen en schoongemaakt vertrekken we in ons nieuwe huis voor de komende vier weken richting supermarkt.
In de supermarkt zien we allemaal lekkere dingen, maar jeetje wat is het hier allemaal duur. Hoe hard we ook klagen als we bij de kassa aankomen zit de kar toch eigelijk helemaal vol en betalen we de hoofdprijs, we hebben ondertussen van andere gehoord dat heel Canada zo duur is. (ik denk dat ik zelf mijn vlees maar ga vangen)hahaha.

Daarna nog even op zoek naar een drankenhandel, want dat mag hier niet vrij verkocht worden, je vind zelfs geen flesje wijn in de supermarkt.

Ook hier schrikken we weer enorm van de prijzen, we houden het dus bij een medium fles wijn (hopen dat hij lekker is) en een doos met Corona's, waar we wel een gratis hoed bij krijgen.

Na alles even snel een plekje te hebben gegeven vertrekken we op zoek naar onze eerste campground. We besluiten er een te nemen waar we full hooked kunnen staan zodat we alles kunnen uitproberen.

We vinden er een op 20 minuten afstand rijden met de naam Peace Arch, en als we aankomen is het gewoon net als iedere andere camping in Frankrijk (we hebben dus ook nog steeds niet echt een Canada gevoel). We parkeren on slagschip en staan trots te kijken dat dat allemaal toch maar in een keer is goed gegaan.
We gaan nu nog even kijken hoe de route zal gaan worden ivm de bosbrand.

3 opmerkingen:

  1. Jeetje kijken jullie uit met die bosbranden.
    En wat een schitterende camper zeg. En daar ben je zo aan gewend. Dat wordt dadelijk thuis afkicken in je autootje hoor.
    Jordi is vandaag geslaagd voor zijn scooterrijbewijs en hopelijk kan hij eind van de week of begin volgende week zijn scooter zelf gaan ophalen. Het is nu de bedoeling dat we hem zelf gaan ophalen aan de terbregseweg in rotterdam. Maar als ik via de fietsrouteplanner om een route vraag daarvandaan naar barendrecht dan stuurt hij hem over de willemsbrug, oranjeboomstraat, rosestraat, beijerlandselaan en groene hilledijk. Juist ja, dacht het dus niet dan kan ik er beter gelijk politiebegeleiding bij aanvragen.
    Jullie heel veel succes met de nieuwe routeplanning en jammer van die wijn, kijk dat de campings niet op een camping in frankrijk moeten lijken is logisch maar dat lekkere glaasje wijn geeft toch dat joie de vivre vakaniegevoel n'est ce pas.
    bonjour

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo GlobeTrotters,
    Wat is het een slagschip wel een mooie wij
    noemen het een uitscghuifcamper dan is hij nog groter.Dus de Euro is in Canada nog duurder dan in Amerika, is dat zo?. Zijn jullie al naar de volgende Camping gereden of nog niet en dan maar om de Bosbranden heen rijden.En Twan hoe is het met Moos en heb jij het naar je zin,het is wel een hele belevenis in gedachten zijn we bij jullie in een hoekje van de Camper.
    Heel veel plezier en groetjes Ma en Pa.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi hoi,

    Zodan wat een geweldig rijdende huissie zeg.Bizar voor woorden.Ik ben blij dat jullie aan zijn gekomen en alles oke is.
    Nog veel plezier en dikke kuzzzz aan iedereen.
    erica

    BeantwoordenVerwijderen